Oferta

1. Folie Miękkie Wielowarstwowe

Zalety:
  1. bardzo dobra termoformowalność,
  2. bardzo dobra zgrzewalność,
  3. barierowość na tlen i parę wodną,
  4. barierowość na aromaty,
  5. wysoka przezroczystosć, połysk

 

2. Folie sztywne:

Rodzaje:
  1. A-PET,
  2. PET,
  3. PET-PE,
  4. PET/EVOH/PE
  5. i inne.
Grubość folii:

Zakres grubości folii dostępny od 250 mm zarówno do płytkiego jak i głębokiego termoformowania.

Zalety:

Opakowanie ma chronić przed czynnikami zewnętrznymi (np. wilgocią, światłem, temperaturą), które mogą zmienić właściwości produktu, przed skażeniami biologicznymi oraz uszkodzeniami mechanicznymi. Ponadto, opakowanie powinno umożliwić prawidłową identyfikację produktu.

Rodzaj opakowania i zastosowanych materiałów muszą być dobrane w taki sposób, by nie miały niekorzystnego wpływu na produkt poprzez reakcje chemiczne, wypłukiwanie materiałów opakowaniowych lub też absorpcje. Aspekt bezpieczeństwa musi być zapewniony również w drugą stronę, tzn. produkt nie może mieć negatywnego wpływu na opakowanie.

3. Laminaty

Zalety:

Laminaty charakteryzują się doskonałą transparentnościa, połyskliwością i wytrzymałością mechaniczną (rozdarcie, przekłucie). Utrzymują wysoką barierę w stosunku do pary wodnej i substancji zapachowych.

Właściwości:
  1. antyfog – zabezpieczenie przed parowaniem,
  2. easy-pell – łatwe otwieranie
Struktury:
  1. PA/PE,
  2. BOPA/PE,
  3. BOPA/PE/EVOH,
  4. PET/PE,
  5. PET/PE z EVOH
  6. PET/PET met/PE
  7. BOPP/PE,
  8. BOPP/PE z EVOH.
Metody nadruku:
  1. matowy,
  2. błyszczący,
  3. metalizowany,
  4. złoty.

Folie z EVOH Dodatkowa warstwa EVOH w foli poprawia barierowość opakowania dla tlenu oraz aromatów. Barierowość materiału oznacza jego zdolność do ograniczania przepuszczalności par i gazów. W porównaniu z PA, uznawany do niedawna za polimer wysoko barierowy, przepuszczalność kopolimeru EVOH może być nawet 100-krotnie wyższa. Tym samym już nie wielka warstwa EVOH (wystarczy 1 mikron) w opakowaniu decyduje o lepszym zabezpieczeniu jakości produktów oraz o przedłużeniu ich przydatności do spożycia.

4. Folie termokurczliwe

Specyfikacja:

Folie termokurczliwe o strukturze PET/PE/EVOH/PE są przeznaczone do pakowania próżniowego na maszynach flow vaccum. Dobra zgrzewalność i szybki czas obkurczu pozwalają na wydajną pracę podczas procesu pakowania.

Zalety:
  • wysoka przezroczystość,
  • dobre parametry zgrzewania,
  • szybki czas obkurczu,
  • bariera na aromaty
  • zachowanie aromatu i świeżości pakowanych produktów
  • długi okres przechowywania produktów (nawet do 180 dni)
  • duża elastyczność i wytrzymałość mechaniczna
  • zachowanie stałej wagi produktu przez cały okres przechowywania
  • wysoka bariera na parę wodną
Zastosowanie:

Do pakowania wyrobów kiełbasianych nie wędzonych z przedłużonym okresem trwałości, takich jak:

  • kiełbasy i wyroby wędliniarskie w postaci emulsji: pasztetowa, mielonka, mortadela, szynka, polędwica
  • wyroby garmażeryjne: salceson, kaszanka, wyroby w galarecie
  • produkty zawierające duże ilości składników wodnych: zupy, sosy

5. Worki Termokurczliwe i PA/PE

PAPE

Wykonane w strukturze PA/PE z folii wielowarstwowej o grubości od 70 do 150 micr. wyróżniają się dużą elastycznością, przeźroczystością i połyskiem.

Termokurcz:

Worki przeznaczone do pakowania próżniowego z parametrami obkurczu – 50%, grubości – 50 micr. i strukturą PET/PE/EVOH/PE

Zastosowanie:
  1. wędliny,
  2. wędzonki,
  3. szynki,
  4. świeże mięso,
  5. ryby,
  6. sery niedojrzewające.
Rękawy:

Charakteryzują się bardzo dobrą transparentnością i wysokim stopniem termokurczliwości (do 50%) dostępne w kolorze bezbarwnym.

6. Folie do pakowania próżniowego VACUUM SKIN

skin

Folie typu skin do pakowania próżniowego produktów o niskim/średnim profilu;

HION series – folie do pakowania próżniowego typu skin (VSP) TOP film do produktów o profilu średnim/niskim

– High Barrier Skin Films

– Folie typu skin o wysokiej barierowości

– Doskonałe właściwości uszczelniające do różnych podłoży (PE, PVC, PP, PET, PS)

– Pakiet na wysoki połysk, efekt niewidocznej skóry

– Idealny do zastosowania w maszynach płytkiej kopuły, niska temperatura zgrzewania

– Zakres grubości 75 μm, 90 μm, 100 μm, 125 μm, 145 μm

– Przeznaczony do stosowania w odniesieniu: świeże lub gotowane mięso i drób, plasterki wędlin

 

LION series – Folie do pakowania próżniowego typu skin (VSP) TOP film do produktów o profilu średnim/niskim

– Breathable Skin Films

– Folie oddychające

– Doskonałe właściwości uszczelniające do różnych podłoży (PE, PVC, PP, PET, PS)

– Pakiet na wysoki połysk, efekt niewidocznej skóry na opakowanym produkcie

– Idealne do użycia na maszynach z mniejszym zużyciem ciepła (produkty średniego i niskiego profilu)

– Zakres grubości: 150 μm, 200 μm, 230 μm (inne grubości dostępne na życzenie)

– Przeznaczony do stosowania dla produktów mrożonych (ryby i owoce morza)

skin2

 

 

Folie typu skin do pakowania próżniowego produktów o wysokim profilu

FLEXION series – Folie do pakowania próżniowego typu skin (VSP) TOP film do produktów o wysokim profilu

– Mogą być oferowane w standardzie Wysokiej Barierowości lub Oddychającej

– Doskonałe cechy easy open / możliwość dostosowania cech otwierania

– Doskonała przejrzystość oraz najwyższej jakości połysk na opakowaniu końcowym

– Idealne do stosowania w liniach pakujących z zastosowaniem wysokiej kopuły i wysokiej temperatury uszczelniającej

– Zakres grubości: 75 μm, 90 μm, 100 μm, 130 μm, 150 μm (inne grubości dostępne na życzenie)

– Przeznaczony do stosowania dla produktów o wysokim nieregularnym profilu

– Przeznaczony do stosowania w odniesieniu do produktów takich jak: świeże lub gotowane mięso i drób, plasterki wędlin, sery, ryby, owoce morza

 

 

7. Osłonki

Dane techniczne

Osłonki poliamidowe, termokurczliwe, pięciowarstwowe produkowane na bazie najwyższej jakości surowców metodą ekstruzji z orientowaniem dwuosiowym. Charakteryzują się dużą elastycznością oraz wysoką wytrzymałością na przeciążenia mechaniczne podczas obróbki technologicznej umożliwiając zminimalizowanie odpadu produkcyjnego. W warunkach chłodniczych pozwalają zapewnić atrakcyjny wygląd i świeżość produktu oraz zabezpieczają go przed utratą wagi.

Barierowe:

barierowość na parę wodną zminimalizowanie ubytku wagowego podczas procesów obróbki termicznej, bardzo dobra bariera dla tlenu zabezpieczenie wyrobu przed utratą pierwotnej formy oraz aromatu przez okres co najmniej dwóch miesięcy, specjalistyczne filtry UV w strukturze osłonki wyeliminowanie zjawiska odbarwiania się wsadu podczas przechowywania wyrobu w ladach chłodniczych, stabilna termokurczliwość w granicach 10% gładka powierzchnia finalnego wyrobu.

Białkowe:

Informacje:Odpowiedzią naszej firmy na rosnące potrzeby rynku w aspekcie znalezienia alternatywy dla celulozy jest osłonka dająca nową jakość wędzenia w poliamidzie. Z uwagi na swoją innowacyjną strukturę oraz nowoczesne rozwiązania technologiczne produkt umożliwia uzyskanie pożądanego zapachu, smaku oraz koloru gotowego wyrobu

Przeznaczenie:

Właściwości przetwórcze tej osłonki dorównują celulozie, a jej dodatkowymi atutami są większa elastyczność, barierowość oraz wytrzymałość podczas procesu napełniania.

Osłonka zapewnia minimalny ubytek wagowy w czasie obróbki termicznej, a jej charakterystyczna dla osłonek poliamidowych barierowość zapewnia dłuższy niż w przypadku osłonek celulozowych okres przydatności do spożycia wyrobów gotowych. Produkowana jest w kolorze dymnym lub bezbarwnym w zakresie kalibrów od 17 do 32 milimetrów.

Zastosowanie:
  1. wędzone parówki,
  2. wędzone serdelki

Proces obróbki termicznej wyrobu w osłonce Polycel SM® jest mało skomplikowany i składa się z trzech krótkich etapów:

  1. suszenie batonów,
  2. wędzenie z parzeniem,
  3. chłodzenie.

9. Etykiety

W ofercie posiadamy etykiety papierowe, termiczne, foliowe. Etykiety wykonujemy z wytrzymałych materiałów, najwyższej jakości ponieważ kierujemy ofertę do branży spożywczej, gdzie produkty narażone są na wilgoć, niskie i wysokie temperatury a co za tym idzie wymagają zwiększonej odporności na działanie czynników zewnętrznych.

Przyjmujemy zlecenia zarówno na etykiety białe jak i kolorowe (etykiety samoprzylepne). W ofercie znajdują się etykiety ozdobne oraz etykiety wstępnie zadrukowane do dalszego zadruku w drukarkach termicznych lub termotransferowych.

Duży wybór wykrojników pozwala nam dostosować się do potrzeb wszystkich Klientów mamy również możliwość wykonania nowych wykrojników o dowolnych kształtach.

Przygotowujemy projekty graficzne etykiet pod indywidualne potrzeby Klientów. Doświadczenie i profesjonalizm pozwalają nam tworzyć wzory graficzne o wysokiej wartości estetycznej.

Etykiety wytwarzamy zarówno w małych jak i wysokich nakładach. Nasze produkty są najwyższej jakości i w rozsądnej cenie.

Etykiety na roli

Etykiety z nadrukowanym logo lub innymi informacjami umożliwiające dalszy zadruk za pomocą drukarki termicznej lub termotransferowej innych informacji dotyczących produktu np.: waga, cena termin przydatności itp.
Etykiety na roli mogą być również gotowe do zastosowania na produkcie.

Etykiety na roli drukujemy techniką fleksografii w maksymalnie 8 kolorach, etykiety mogą być dodatkowo uszlachetnione: złocone lub srebrzone metodą hotstampingu lub coldstampingu. Wszystkie etykiety zabezpieczone są warstwą lakieru UV. Stosujemy lakier błyszczący lub matowy w zależności od preferencji Klienta.

Papier: w zależności od potrzeb stosujemy papier termiczny lub zwykły przeznaczony do głębokiego mrożenia, do wykorzystywania w chłodniach czy zamrażarkach.

Etykiety w arkuszach

Etykiety kolorowe, gotowe do zastosowania na produkcie. Etykiety w arkuszach nie są przeznaczone do zadruku w drukarkach termicznych.

Etykiety w arkuszach drukujemy techniką offsetową, etykiety mogą być dodatkowo uszlachetnione: złocone lub srebrzone metodą hotstampingu. Wszystkie etykiety zabezpieczone są warstwą lakieru UV. Stosujemy lakier błyszczący lub matowy w zależności od preferencji Klienta.

Papier: samoprzylepny przeznaczony do głębokiego mrożenia, do wykorzystywania w chłodniach czy zamrażarkach. Etykiety w arkuszach posiadają silikonową warstwę zabezpieczającą klej, dzięki czemu mogą być stosowane w bezpośrednim kontakcie z produktami spożywczymi.

Nowość !!! 
INTELIGENTNE OPAKOWANIA SPOŻYWCZE Z CZUJNIKAMI TEMPERATURY

Technologia opiera się na zastosowaniu i wykorzystaniu w procesie produkcyjnym rozwiązań do tej pory niestosowanych w branży na skalę krajową. Technologia druku rezystancyjnych czujników temperatury pozwoli na monitoring wskaźników temperatury danego produktu spożywczego. Co za tym idzie dostarczy więc użytkownikowi informacji o produkcie w aspekcie jego stanu jakościowego oraz bezpieczeństwa spożycia. Zastosowana technologia pozwoli wykryć ewentualne zmiany lub nawet wszelkie nieprawidłowości jakim mógł ulec produkt w trakcie przechowywania i dystrybucji. Wszystko to będzie możliwe bez potrzeby otwarcia samego opakowania. Uściślając – czujniki będą informować o zmianach chemicznych w produkcie, drobnoustrojach, czasie i temperaturze przechowywania czy nieszczelności opakowania. Zmiana temperatury powyżej zaprogramowanej i po upływie określonego czasu będzie rejestrowana jako zmiana barwy wskaźnika na zewnątrz opakowania.

 

 

 

 

 

 

 

bkg